Besplatna poštarina na sve narudžbe iznad 80€

Vaša košarica

Vaša košarica je prazna.

Prouči našu ponudu proizvoda

Njega ljubimaca u proljeće

Stiže proljeće, a s njim vedri sunčani dani, zelenilo, trava i cvijeće! Svi se radujemo proljeću, ali s njim dolazi i neki kišni dan, blato i prljave šape, visoka trava, krpelji i bolni ubodi insekata, suha dlaka i linjanje, alergije i kihanje. Zato je važno na vrijeme se pripremiti za ovo najljepše doba godine koje sa sobom nosi i neke izazove. Kako biste i vi i vaš ljubimac mogli uživati ​​u proljeću, evo nekoliko savjeta kako prebroditi izazove koji su pred vama.

 

psi, psi u proljeće, krpelji

 

Suha dlaka i linjanje kod pasa

Prije nego što se pozabavimo borbom protiv insekata, obratimo ukratko pozornost na problem koji se javlja svakog proljeća i jeseni – pojačano linjanje! Dlaka vašeg ljubimca je posvuda – na krevetu, leti u zraku, nalazite je i na najčudnijim mogućim mjestima. Kako biste ubrzali taj proces i što prije se riješili mrtve dlake na svom ljubimcu, trebate nabaviti četku i sprej za četkanje svog psa, kako biste redovito uklanjali višak dlake koja ispada. Osim toga, mogu pomoći i odgovarajući prirodni balzami i šamponi za pse koji hrane dlaku, čine je hidratiziranom i mekom, a samim time će dlaka manje opadati.

 

Alergije kod pasa i kako ih riješiti?

Psi su s vremenom, kao i ljudi, postali osjetljivi na alergene u zraku i hrani. Znanstvenici smatraju da je alergija posljedica pada imuniteta. Zato je vrlo važno da se vaš pas hrani zdravo i uravnoteženo, ali i da koristi proizvode za njegu koji odgovaraju njegovoj koži, koji su prirodni i ne sadrže štetne kemikalije. Što se tiče hrane, birajte marke hrane koje su namijenjene alergičnim i osjetljivim psima kao što su SmoothieDog, Nature's protection superior care ili Qchefs. Prvo na što morate obratiti pozornost kada čitate sustave hrane je imaju li umjetne boje, mirise i druge kemikalije koje mogu naškoditi zdravlju vašeg psa. Također je važno da ne sadrže namirnice koje kod vašeg psa izaziva alergijsku reakciju ili druge smetnje.

Također je potrebno unijeti određene promjene u njihovu svakodnevnu rutinu njege. Birajte prirodne proizvode koji ne sadrže štetne elemente i nježni su prema koži i dlaci vašeg ljubimca. Neki od brendova koji vam mogu pomoći su Natural Dog Company, Melanie Newman Salon Essentials, HyponicLila loves it.

 psi u parku, psi u proljeće

 

Kako se riješiti buha i krpelja kod pasa?

Zima je prošla i vaš pas jedva čeka da slobodno trči po travi, kotrlja se i skače. No, igra u travi često rezultira pojavom krpelja na koži ljubimca, a i buhe se bude čim stigne lijepo vrijeme. Kako biste zaštitili svog psa od dosadnih insekata koji izazivaju svrbež, ali mogu prenositi razne bolesti i uzrokovati infekcije, morate se opskrbiti sredstvom protiv insekata. Pobrinite se da nabavite proizvode koji su prirodni, bez štetnih kemikalija, koji neće naštetiti ni vama ni vašem psu, već samo dosadnim insektima. Nabavite Lila Loves It sprej koji odbija krpelje i druge insekte s limunastim mirisom eukaliptusa. Insekti će bježati od vašeg ljubimca sljedeća četiri sata, taman koliko je potrebno za šetnju, kupovinu i trčanje po parku.

 

Ako već dođe do ugriza krpelja, nemojte se bojati, važno je ugriz otkriti na vrijeme i pravilno ukloniti nametnika s kože. Za uklanjanje krpelja bit će vam potrebna kvalitetna nehrđajuća pinceta kojom ćete ge pažljivo izvaditi. Iako se čini da kvaliteta i izgled pincete nisu od velike važnosti - jer "pinceta je pinceta", ne odaberete li onu pravu, možete napraviti više štete nego koristi. Ako pinceta nije dovoljno precizna i jaka, može se dogoditi da krpelj isklizne i izvadite samo tijelo krpelja, dok nožice ostanu u koži vašeg psa, što može izazvati infekciju. Iz istog razloga važna je i ergonomija same pincete kako bi vam bilo zgodno pravilno uhvatiti krpelja i nježno ga ukloniti s kože vašeg psa. Nabavite Lila Loves It pincetu od nehrđajućeg čelika i trajno ste riješili problem.

Nakon uklanjanja krpelja ranu je važno dezinficirati i pružiti joj potrebnu njegu. Koža je sada oštećena, svrbi, može čak i peckati i potrebna joj je regeneracija. U tome joj možete pomoći vrlo brzo i jednostavno. Srebrni sprej može biti odlično rješenje jer sadrži mikročestice srebra, aloe vera gel i hijaluronsku kiselinu te tako pruža brzo olakšanje nadraženoj koži.

 psi u parku, sretni pas

Kako je proljeće pravo vrijeme za kratki odmor, spakirajte svoje stvari, stavite nekoliko vrećica, konzervi i ostale hrane za vašeg ljubimca i opremu za zaštitu i borbu protiv nametnika. Kako ne biste morali brinuti o svim tim proizvodima zasebno, nabavite kutiju prve pomoći za pse koja sadrži sve ove proizvode, kao i zavoje, vate, mast za prvu pomoć, zavoj i gazu. Sve što vam je potrebno da budete opušteni i uživate s obitelji, prijateljima i svojom najdražom njuškicom koja može bezbrižno trčati uokolo.






Prethodni blog
Sljedeći blog